Effefoetsie nr.2 - Gepimptecaravan

Effefoetsie nr.2

Bekijk en lees hier alles over de gepimpte caravan: effefoetsie nr.2
https://gepimptecaravan.nl/wp-content/uploads/2018/10/43952987_698532157184452_4134951911361085440_n.jpg

Effefoetsie nr.2

Titel:

Omschrijving:

43952987_698532157184452_4134951911361085440_n.jpg
Erwin & Linda

Effefoetsie nr.2

Effefoetsie nr 2 is de tweede van waarschijnlijk nog vele andere gepimpte caravans die zullen gaan volgen! We zijn gepakt door het pimpvirus en probeer dan nog maar eens te stoppen ๐Ÿ™‚

Het is weer zover! Het pimpvirus heeft weer toegeslagen ๐Ÿ™‚
Effefoetsie nummer 1 is inmiddels verkocht en blijft op het mooie Ameland staan waar wij in 2018 heerlijk van hebben genoten. Het leuke is dat deze caravan / de Effefoetsie nummer 2 precies schuin naast de Effefoetsie nummer 1 komt te staan. Hoe leuk is dat!

De bedoeling was om eigenlijk niet veel te veranderen, maar meer om te verven. Echter als je toch besluit dat kussens anders moeten, de wc eruit moet omdat het best veel ruimte in beslag neemt en een koelkast en kachel op gas nietย  echt ons ding is… tja dat kom je toch weer uit bij een behoorlijke klus. En eigenlijk is dat sowieso veel verstandiger om te doen omdat je alleen op die manier er pas goed achterkomt waar de gebrekken zitten van een wat oudere caravan zoals bv. vochtschade/plekken, niet werkende of vastgeroeste onderdelen en een zwevende vloer die zeker aangepakt moet worden. Kortom: We hebben weer een leuke klus voor de boeg en we hebben er zin in!


Hoe die was – Originele staat


Niets mis mee…zou je zeggen…toch? Maar schijn bedriegt toch wel degelijk. Alleen al de muffe geur was reden genoeg om alles goed aan te pakken. Verder ziet het er allemaal netjes uit. Maar als je je vergrootglas erop zou leggen zou je toch zien dat bv. de kussens vies waren, althans de bekleding en het schuimrubber ook behoorlijk muf stonk. De gaskachel dermate oud was dat je dat niet zou moeten willen om daar je caravan mee te verwarmen ( sowieso ben ik geen voorstander van gaskachels ).

De vloer was zwevend op veel plekken en dus moest die ook behandeld worden en het keukenblokje was ook niet helemaal mooi meer. De wc ruimte nam een groot deel van de caravan in beslag en dat is zeker in een kleinere caravan zonde van de ruimte die je ook anders kunt gaan gebruiken.

Dus…werk aan de winkel en slopen maar. Maar niet alles! De hangkastjes waren nog prima om te hergebruiken en dus schuren en een laag verf erover. Ook deze caravan krijgt een grijs/crรจme kleur.Slopen is eigenlijk best leuk om te doen, maar goed als je gaat slopen en je wilt toch wel het een en ander heel laten is dan toch weer effe iets anders. Gericht te werk gaan en zorgen dat je bepaalde dingen wel heel gaat houden zodat je niet nog verder van huis bent.

Er is in elk geval een begin gemaakt met de werkzaamheden en inmiddels is alles eruit wat eruit moest en is ook de zwevende vloer aangepakt met een kleine 700 gaten in de bodem van de caravan die gevuld zijn. Ook is 80% in de grondverf gezet en de lagen lakverf zitten er ook in. De kastdeurtjes hebben een 1e laag grijs gekregen en de 2e laag komt op korte termijn. Het begin is er ๐Ÿ™‚Net als bij de effefoetsie nr 1 was het bij de effefoetie nr 2 ook noodzakelijk om de verende vloer te repareren. Door zelf de gaatjes te boren in de vloer, deze te vullen met pur en vervolgens dicht te maken met de houten deuveltjes is dit probleem opgelost. Veel mensen waren argwanend en vonden dat ik dit moest laten doen a 275 euro per vierkante meter. Echter is dat voor een wat oudere caravan niet de moeite waard en kun je net zo goed een duurdere caravan kopen. Met de aanschaf van de pur en de houten deuveltjes was ik al met al 100 euro kwijt. Dit heb ik ook met de andere caravan gedaan en dit is ook na 1 jaar nog net zo hard als daarvoor!


We zijn verliefd op Ameland en hebben onze zinnen gezet om op camping Duinoord ( Nes ) te gaan staan voor het seizoen 2018. Ik ( Erwin ) kom al 40 jaar op Ameland en heb Linda een aantal jaar terug meegenomen en sinds die tijd is ze net zo verliefd op dit prachtige eiland als ik. En natuurlijk komen we er dan ook enkele keren per jaar. Maar goed steeds een hotel huren is ook een dure aangelegenheid en dat was ook o.a. de reden dat we zijn gaan kijken voor een caravan.OMGEVING

Ameland
Nes
Buren
Ballum
Hollum

NATUUR

Deze caravan gaat staan op camping Duinoord-Nes-Ameland

ACTIVITEITEN

Ameland heeft een brede variatie aan superleuke activiteiten. Klik op het icoontje om te kijken wat er allemaal is te doen.


In de caravan

Op dit moment ( 14 oktober 2018 nog helemaal niets ) ๐Ÿ™‚Gepimpte caravan effefoetsie foto’s


Laat een reactie achter

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd) Verplichte velden zijn gemarkeerd met *